Truineer Nieuws melden?

47 besmettingen extra waarvan 21 in ons asielcentrum

Er is een Corona-uitbraak in het asielcentrum van Sint-Truiden. Officieel gaat het om 21 besmettingen bij bewoners en personeel. Die testten vrijdag positief. Iedereen is op de hoogte gebracht, ook de scholen waar kinderen uit het asielcentrum lopen. Tot op heden is het trouwens altijd heel stil geweest rond het centrum en zeker wat Corona betreft. De situatie is alleszins onder controle.

Bericht van Fedasil

Op  vrijdag 19 februari testten 16 bewoners van het opvangcentrum van Fedasil in Sint-Truiden positief op het coronavirus Covid-19. De bewoners die positief testten, verblijven verplicht in isolatie in een apart gebouw, en voor de risicocontacten geldt de quarantaine, zij blijven dus zoveel mogelijk  in hun kamer. Als voorzorgsmaatregel gaat het opvangcentrum tijdelijk in lockdown. De bewoners mogen het centrum enkel nog 2 uur per dag verlaten voor essentiële verplaatsingen.

De directie van het opvangcentrum heeft vrijdag de burgemeester van Sint-Truiden geïnformeerd, en ook de externe partners van het opvangcentrum en de scholen. De kinderen van het opvangcentrum zullen na de krokusvakantie niet terug naar school gaan, zolang het centrum in lockdown is. Begin volgende week wordt er opnieuw getest.

Het is niet de eerste keer dat een opvangcentrum in preventieve lockdown gaat als gevolg van coronabesmettingen. Dankzij deze en andere maatregelen is de medische situatie in de 81 collectieve opvangcentra voor asielzoekers in  ons land het voorbije jaar onder controle gebleven en  zijn slechts een beperkt aantal personen in het opvangnetwerk ziek geworden als gevolg van besmetting met het coronavirus.