Truineer Nieuws melden?

Boek een verkoper van Davo en geniet tot eind deze week van saloncondities

Als gevolg van de coronapandemie ging het Autosalon, dat vorig jaar meer dan 500.000 bezoekers lokte, voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog niet door. Daarom proberen automerken kopers met de beruchte ‘saloncondities’ naar een showroom in de buurt te lokken. Zo ook bij BMW Davo in Sint-Truiden.

© BMW Davo Sint-Truiden

Ander autosalon, maar toch Saloncondities
“Klanten wachten elk jaar op de salonperiode”, bevestigt Sven Timmermans, Sales Manager bij Davo Sint Truiden en Tongeren. “Iedereen kent het Salon door de condities, maar niet iedereen ging daarvoor naar de Heizel. Hoe verder mensen van Brussel wonen, hoe minder ze naar het Autosalon kwamen.”

Nu de deuren van de Heizelpaleizen op slot blijven, verschuiven de invoerders het Salon naar hun dealernetwerk. “Bij Davo proberen we uiteraard een salonatmosfeer te creëren met een uitgebreid gamma aan wagens dewelke mensen kunnen komen ontdekken of proef rijden. Spontaan binnenwippen kan, maar wie niet alleen komt, kan best een afspraak vastleggen bij de ons. gezien het aantal toegelaten bezoekers beperkt is.”

Coronaproof binnenwandelen of afspraak boeken
“Bij Davo Sint Truiden nemen we de nodige voorzorgen uiteraard; zo worden de wagens in de showroom dagelijks ontsmet evenals de demowagens voor en na elk proefrit. Het aantal passanten is minder dan bij een gewoon salon. Maar onze agenda zit wel vol afspraken. Mensen die nu naar de showroom komen, willen een auto kopen.”

Boeken van een verkoper op afspraak is groot succes
“We merken tevens dat de meerderheid van de mensen de voorkeur eraan geven /geeft om een afspraak te maken. Zo kunnen onze verkoopadviseurs ook voldoende de tijd nemen voor elke klant. Het proces is heel eenvoudig, via telefoon of op de Davo.bmw.be website kunnen mensen in een aantal klikken een afspraak boeken, bij een verkoopadviseur naar keuze”, aldus een enthousiaste Sven.

Nog saloncondities tot eind van de week
De saloncondities gelden nog tot eind deze week bij DAVO. Ons gamma is grotendeels vernieuwd en ook dit jaar verwachten we weer een offensief van nieuwe (geëlektrificeerde) modellen zoals in maart de volledig elektrische iX3, de nieuwe BMW 4 Reeks Cabrio en voor onze petrolhead fans de bloedmooie M3 en M4.”

De volgende jaren dan autosalon zonder de Heizel? “Ik hoop dat we in 2022 opnieuw een echt autosalon organiseren  op de Heizel, het Autosalon helpt scholieren en autofans te dromen”, zegt Sven. “Dat is belangrijk voor de toekomst van de auto.”

Een verkoper boeken en coronaproof de auto’s keuren in de showroom? Dat kan via deze link.