Truineer Nieuws melden?

Ons vaccinatiecentrum is klaar

Ons vaccinatiecentrum is klaar om de 56000 inwoners van Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken te ontvangen en in te enten…. Nu allemaal even in de wachtkamer…. En maar vingers kruisen dat die vaccins er eindelijk aankomen. Intussen deze weetjes over de gang van zaken hier….

Nog één dry-run en dan is het uitkijken naar de eerste bezoekers en de vaccins. Ook het vaccinatiecentrum Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken is klaar om de eerste vaccinaties toe te dienen op 22 februari.
👉 De voorbije weken is er hard gewerkt om de Minderbroederssite in te richten als vaccinatiecentrum.
👉 Daarnaast is personeel aangeworven en opgeleid.
👉 Ondertussen worden maar liefst 700 vrijwilligers gescreend. Zij worden verder gecontacteerd om mee te draaien in de vrijwilligerspool.
👉 De vaccinatie gebeurt in 4 stappen:
✅ aanmelden met je eID en uitnodiging;
🩺 overlopen van je gezondheidstoestand;
💉 vaccinatie zelf;
🕒 15 minuten wachten in de wachtzone.
Alle info over het vaccinatiecentrum en de vaccinatiecampagne is terug te vinden op onze website: www.vaccinatiecentrumsinttruiden.be.
📬 Volgend weekend valt bij elk huishouden in Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken een informatiefolder in de brievenbus. Ook daarin bundelden we alle praktische informatie.
❓ Zit je met vragen over jouw vaccinatie? Neem dan vanaf 22 februari contact op met de lokale helpdesk op het nummer 011 49 49 07 (elke weekdag tussen 9u en 18u) of via vaccinatiecentrum@sint-truiden.be.

“Aan de fotocampagne hebben mensen van de hele regio meegewerkt. Het is een mooie foto met quote over het verlangen naar een toekomst zonder corona. Met de campagne willen we dan ook zo veel mogelijk mensen overtuigen om zich te laten vaccineren”, vertelt burgemeester Dries Deferm van Nieuwerkerken.

“We zijn blij met deze fantastische samenwerking tussen de gemeenten. De samenhorigheid is enorm dat hebben we ook gemerkt aan de massale inschrijving van meer dan 700 vrijwilligers. Hartverwarmend, aldus burgemeester Patrick Lismont van Gingelom.

“Heel veel mensen hebben hard gewerkt om dit te realiseren waaronder de EersteLijnszoneHaspengouw en ons stads-en gemeentepersoneel. Nu is het aan de bevolking. Samen roepen we iedereen op om zich te laten vaccineren want “Hoop voor de toekomst is de kracht van vandaag,” besluit burgemeester Veerle Heeren van Sint-Truiden.