Truineer Nieuws melden?

Ziekenhuis krijgt beloofde vaccins niet

Het ziekenhuis ontving zonet bericht van het Agentschap Zorg en Gezondheid dat Pfizer  geen zekerheid kan bieden voor het aanleveren van de nodige vaccins in de komende weken. Dit houdt in  dat de hubziekenhuizen Jessa en Sint-Trudo woensdag en donderdag NIET mogen starten met de eerste vaccinaties. De teleurstelling is enorm.

Dr. Yves Breysem: “Als ziekenhuis hebben wij steeds onze rol en verantwoordelijkheid in deze coronapandemie  opgenomen. Sterker nog, we zijn steeds een stap verder gegaan, zowel tijdens de eerste coronagolf, in  onderzoek bij de bestrijding van COVID-19 en nu recent in onze rol als HUB tijdens de vaccinatiecampagne en  locatie voor sequencing van mogelijke coronavarianten. Om dan te elfder uur te horen dat er nu door een  achterstand in de levering het vaccinatieschema van het ziekenhuispersoneel in gedrang komt, is enorm  teleurstellend en frustrerend. Het wordt ontzettend moeilijk om onze medewerkers en artsen gemotiveerd te  houden om zich verder in te zetten in de strijd tegen COVID-19. Wij staan continu in overleg met het  agentschap Zorg en Gezondheid om deze situatie zo snel mogelijk op te lossen.” 

“De teleurstelling bij onze teams in de frontlijn is enorm groot. We voelen ons op zijn minst gezegd in de steek  gelaten door de overheid, die de voorbije dagen aanhoudend beloftes heeft gedaan om zo snel mogelijk te  kunnen opstarten. Het wordt zeer moeilijk om dat aan onze mensen die al bijna een jaar een uitputtende strijd  voeren, uit te leggen dat zij nu niet in aanmerking komen voor een vaccin. Wij blijven in gesprek treden met het  agentschap Zorg en Gezondheid en hopen dan ook zowel voor ons ziekenhuis als de ziekenhuizen die we van  hieruit als hubziekenhuis moeten bevoorraden, dat er snel duidelijkheid komt”, aldus dr. Raf Lippens, directeur  Sint-Trudo.