Truineer Nieuws melden?

VIDEO – Eerste spuit van hoop voor Ilse en Roger in Velm

De 83-jarige Roger Sterck kreeg vanmorgen als eerste Limburger zijn coronaprik. Na hem volgden nog 189 mede-bewoners van Triamant in Sint-Truiden. Roger en zijn mede-bewoners kunnen zich nu de eerste gevaccineerde Limburgers noemen. “Over exact drie weken volgt de tweede vaccinatie, voor optimale bescherming”, aldus Jo Robberechts. “Ik ben ontzettend blij dat we vandaag het startschot voor de vaccinatie in Limburg kunnen geven. Dat Sint-Truiden als beginpunt gekozen werd, steekt onze inwoners een hart onder de riem, als je bedenkt wat we in het voorjaar meegemaakt hebben. Met de uitrol van het vaccin zetten we weer een stapje dichter naar elkaar en naar een toekomst waarin we terug samen kunnen zijn. Iedereen in onze streek kijkt daar heel erg naar uit”, aldus Burgemeester Veerle Heeren.