Truineer Nieuws melden?

Verkeerscontrole: rijbewijzen ingehouden

Een verkeerscontrole in aanloop naar het weekend leverde andermaal een mooie buit op. Rijbewijzen werden ingetrokken, sommigen reden zonder geldig rijbewijs en nog een andere vertrok toch nog nadat zijn rijbewijs was ingehouden maar sukkelde in de gracht.

Afgelopen weekend (8 – 10 januari 2021) hield de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken op verschillende locaties en tijdstippen verkeersacties.

Alcohol en drugs
o 4 x 3 uur inhouding rijbewijs
o 1 x onmiddellijke intrekking rijbewijs voor 15 dagen inzake
alcohol
o 3 x onmiddellijke intrekking rijbewijs voor 15 dagen inzake
drugs (positieve speekseltest)

Onmiddellijke inningen
o 6 x niet dragen veiligheidsgordel

Processen-verbaal:
o 2 x rijden spijts onmiddellijke intrekking rijbewijs
o 1 x verdovende middelen
o 1 x geen verzekering
o 1 x inschrijving
o 1 x technische schouwing

Proces-verbaal van waarschuwing
o 1 x niet kunnen voorleggen verzekering

Tijdens een controle op de Luikersteenweg legde een bestuurder een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Na het vertrek van de politieploegen, vertrok de bestuurder toch met zijn voertuig ondanks de onmiddellijke intrekking van zijn rijbewijs. Even later raakte de bestuurder van de weg in Heers. Gelukkig betrof het alleen stoffelijke schade. De collega’s van PZ kanton Borgloon hebben vaststellingen gedaan inzake het ongeval, het rijden zonder rijbewijs en opnieuw voor het rijden onder invloed (drugs), waarvoor de nodige pv’s werden opgesteld.