Truineer Nieuws melden?

Vaccinatiecentrum in Minderbroederskerk en -site

De 56000 inwoners van onze regio zullen het vaccin toegekend krijgen in de Minderbroederssite. Dat is vandaag bekend gemaakt.

👉Samen met Eerstelijnszone Haspengouw start de uitrol voor twee vaccinatiecentra in Haspengouw: één in Sint-Truiden en één in Borgloon.

👉De 56.000 inwoners van Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken zullen een vaccin kunnen krijgen in de Minderbroederssite in Sint-Truiden. De site ligt centraal en is vlot te bereiken met het openbaar vervoer. De parking op het Minderbroederplein wordt ingericht als parkeerruimte voor mensen die met de wagen naar het vaccinatiecentrum komen. De site kan gemakkelijk ingericht worden en zal tot het einde van het jaar dienst doen als vaccinatiecentrum.

👉Zodra de vaccins er zijn is het de ambitie om 7 op 7 te vaccineren. Om 4 vaccinatielijnen tegelijk actief te hebben, is er veel medisch personeel nodig. Verschillende inwoners hebben zich al opgegeven om te helpen als vrijwilliger. Mensen met een medische achtergrond kunnen zich opgeven als vrijwilliger om mee te werken in het vaccinatiecentrum van Sint-Truiden via https://www.sint-truiden.be/vrijwilligers-vaccinatie

👉Samen met de collega-burgemeesters, de Eerstelijnszone Haspengouw en dokter Vandervelden gaan we alle inwoners vlot en volgens de Vlaamse richtlijnen helpen om zich te laten vaccineren