Truineer Nieuws melden?

STVV ontvangt Truiens getint OH Leuven

Zondagavond, 20.45 uur, ontvangt STVV met OHL de revelatie van dit seizoen op Stayen. Op zijn zachtst uitgedrukt een Truiens getint OHL met Truienaars en ex-Truienaars in het bestuur, op de bank en op het veld.

© Kevin Vanhees

Racing Genk mag dan wel dé Limburgse derby zijn, STVV-OH Leuven is ook een burentreffen. Een treffen dat  misschien minder emoties oproept. Alhoewel…. Als we de namen bij OH Leuven bekijken dan is STVV-OHL haast een broederstrijd. Een strijd tussen een ploeg uit Sint-Truiden en een ploeg uit Leuven met Truienaars en ex-kanaries…. Als extra pigment kan zoiets tellen….. Dat belooft.

Laten we de namen even overlopen. CEO van OH Leuven is Peter Willems, een Truienaar, net als Peter Onkelinx, senior manager operations aan Den Dreef. Bekijken we het sportieve luik, dan komen we uit bij Marc Brys, coach van OHL en ex-coach van STVV. Zijn T2, Issame Charai, was ook nog niet zo lang geleden samen met Brys mee actief op Stayen, net als keeperstrainer Bram Verbist trouwens. Als we naar het team kijken, dan komen we uit bij drie voormelige kanaries: Pierre-Yves Ngawa, Casper De Norre en, last but not leas, Sascha Kotysch. Zeggen dat OH Leuven een Truiens getinte ploeg is, is dus geenszins overdreven.

Natuurlijk geeft dit een extra dimensie aan de match, een match die de kanaries absoluut zouden moeten winnen. Maar Peter Maes is op zijn hoede. “OH Leuven is een ploeg die weinig ruimte weggeeft en rekent op zijn sluipschutters”, aldus Maes. “Bovendien is hun driehoek Henry-Mercier-Sowah moeilijk te verdedigen. We zullen dus een topprestatie moeten neerzetten om hen opzij te zetten en de drie punten te pakken.”