Truineer Nieuws melden?

STVV lijdt pijnlijke maar terechte nederlaag

STVV verloor van Moeskroen en had daar op basis van negentig minuten voetbal weinig tegen in te brengen. Pijnlijke nederlaag waardoor de kanaries toch vooral weer naar beneden moeten kijken.

In een zwakke eerste helft van STVV  met een flater van Schmidt – eerst nog zonder gevolg- strafte Moeskroen een flater van Buatu af en stond het 0-1. De kanaries kregen maar geen voet aan de grond en ondervonden tegelijk was het alle hens aan dek om de Henegouwers op te vangen. Verder geen kansen dus, maar ook geen tegengoals. De voorsprong van de bezoekers bij de rust was gerechtvaardigd. Zelfde spelbeeld tweede helft. STVV was echt niet in gewone doen en had alweer geluk toen Schmidt zich meester toonde over de doorgebroken Xadas. Intussen waren we al ruim een uur onderweg. Veel goede wil bij de Kanaries, maar het leverde o zo weinig op. Maes haalde dan maar Garcia eruit -laatste match voor STVV – en bracht er met Nazon een extra aanvaller in. Jawel, Koffi moest al zijn kunnen een keer tonen op een dichte poging en ook nog een vrijschop van Suzuki. Mboyo had op zijn beurt beter moeten doen met een teruglegger. Nazon had ook nog een wenkende kans. Toch was Moeskroen er nog een paar keer het meest dichtbij. Uiteindelijk deed Mohamed de match op strafschop trouwens helemaal dood: 0-2 . Alles samen brachten de troepen van Maes gewoon veel te weinig. En dus bleven de kanaries met lege handen achter. Maes heeft weer wat oplapwerk aan de winkel.