Truineer Nieuws melden?

Statistiek geanalyseerd: “Eens de risicogroepen, 65+, WZC en zorgverleners zijn ingeënt is het logistiek probleem in ziekenhuizen opgelost”

Vandaag was er het ‘overlegcomité’ van de hoop. Vanaf maart worden de 65-plussers en de risicopatiënten ingeënt, van oud naar jonger. Vanaf dan verandert ook de methode om de vaccins te verdelen en toe te dienen. Het gaat niet langer via de ziekenhuizen, maar via zo’n 200 vaccinatiecentra in het hele land. Die komen bij de bestaande covid-testdorpen en zullen zeven dagen op zeven geopend zijn, ook in Sint-Truiden dus. We bekeken de statistiek en we stellen vast dat ééns deze groepen zijn ingeënt er nog maar weinig mensen opgenomen zullen worden in het ziekenhuis. Wij vragen ons af: gaan we ons nog coronaregels opleggen als de ziekenhuizen niet meer overbelast geraken?

© Sciensano.be

Dé vraag van 11 miljoen
“Als de ziekenhuizen niet meer overbelast geraken, waarom moeten we ons dan nog aan regels houden?”

Wij bekeken even de grafieken en we stellen vast dat eens de vaccinaties van de risicopatiënten, 65 plussers, WZC en zorgpersoneel ingeënt zijn, zijn er statistisch gezien – nagenoeg – geen mensen meer die opgenomen kunnen worden. Er zal dan zeker wel nog het risico bestaan om ziek te worden, maar de kans is klein dat je in het ziekenhuis belandt en de grote solidariteit ter bescherming van de zorg -dé reden voor lockdowns- valt weg.

Hieronder de grafieken met onderliggende ziektes en dus risicopatiënten