Truineer Nieuws melden?

Speciaal mobiliteits- en circulatieplan tijdens vaccinatiecampagne

De stad heeft een speciaal mobilteits- en circulatieplan uitgewerkt om de vaccinatiecampagne in de Minderbroederskerk vlot te laten verlopen. Vanaf 15 februari treedt dat in werking. Er zijn opvallende gele infoborder ontwikkeld, de Zoutstraat wordt geopend, en er is gratis parking voorzien. Lees hier de volledige regeling.

56.000 inwoners van Sint-Truiden, Gingelom en Nieuwerkerken worden binnenkort uitgenodigd om hun COVID-19 vaccin te laten zetten. Die vaccinatie heeft plaats op de Minderbroeder site in Sint-Truiden in het centrum van de stad. Om de mobiliteit optimaal te organiseren is een verkeer-en signalisatieplan uitgewerkt. Daarin is aandacht voor de vlotte bereikbaarheid van 2 parkings vlakbij het vaccinatiecentrum. Daarnaast wordt ook opgeroepen om maximaal gebruik te maken van het openbaar vervoer. Voor wie een korte afstand moet afleggen om naar het vaccinatiecentrum te komen is je te voet of met de fiets verplaatsen een slimme keuze.

De keuze voor de site van de Minderbroeder site is een heel logische keuze. De site is permanent vrij en kan onbeperkt als vaccinatiecentrum tot het einde van 2021 gebruikt worden. Ze is goed bereikbaar en toegankelijk voor iedereen. Door niet te kiezen voor een sporthal kunnen sportverenigingen blijven beschikken over hun eigen sportaccommodaties.

Zone vaccinatiecentrum

De omgeving van het vaccinatiecentrum, het Minderbroedersplein en de Minderbroedersstraat, zal van bij de opening enkel toegankelijk zijn voor mensen die een afspraak hebben voor hun COVID-19 vaccinatie. Hier zal een enkele richting gelden voor het verkeer van de Luikerstraat via de Minderbroedersstraat naar de parking op het Minderbroedersplein. De toegang is verboden voor andere automobilisten.

Bewoners van de Minderbroedersstraat en het Minderbroedersplein zullen met een bewonerskaart toegang krijgen tot hun parkeergarages. Bovendien zal de parking van het Cultuurcentrum De Bogaard exclusief gebruikt kunnen worden door de bewoners met een Bewonerskaart. Zij ontvangen binnenkort een doorgangsbewijs om deze parking via de Minderbroedersstraat te bereiken.

In de Minderbroedersstraat, waar het vaccinatiecentrum ligt, komt ook een kiss & ride-zone en een zone voor taxi’s.

Vlotte doorstroom

Omwille van de inrichting van een tijdelijke parking op het Minderbroeder plein zijn de mogelijkheden om het centrum te verlaten beperkt. De Zoutstraat zal gedurende de vaccinatiecampagne geopend worden om op die manier een vlotte verkeersdoorstroming te faciliteren en de druk in de zone van de Spaanse brug te verlichten.

Met de bus naar het vaccinatiecentrum

Samen met de Lijn Limburg zal een informatiecampagne lopen die inwoners uit 18 dorpen van Sint-Truiden en de inwoners van Nieuwerkerken en Gingelom stimuleert om met de bus naar het vaccinatiecentrum te komen. De halte Naamsevest en de halte Europaplein liggen op enkele minuten wandelen van de vaccinatiesite. De wandelroute wordt aangegeven van de halte tot het vaccinatiecentrum.

Met de fiets of brommer

Voor het vaccinatiecentrum komt een parking voor fietsers en brommers. Deze parking kan je gebruiken voor de duur van je vaccinatie.

Signalisatie voor automobilisten

Op alle invalswegen naar Sint-Truiden zullen infoborden en voorwegwijzers automobilisten de weg wijzen naar het vaccinatiecentrum. Eens in Sint-Truiden zullen wegwijzers p1 & p2 de wagens naar twee parkings leiden. P1, parking Minderbroedersplein en P2 parking Centrum / Clockempoort liggen vlakbij het vaccinatiecentrum.

Gratis parking P1 & P2

Parking 1, het Minderbroedersplein, zal exclusief ingericht worden als parkeerruimte voor mensen die met de wagen naar het vaccinatiecentrum komen. Zij zullen hier gratis en uitsluitend gedurende de duur van hun vaccinatie-afspraak kunnen parkeren.

Parking 2, parking centrum/Clockempoort is de best bereikbare parking voor automobilisten die vanuit Wilderen naar het vaccinatiecentrum komen. Ook voor bezoekers die na de vaccinatie nog een bezoek willen brengen aan het stadscentrum is dit de dichtbijgelegen optie. Hier zal men 1 uur gratis kunnen parkeren.

Langdurig gratis parkeren

Wie wil kan een afspraak met het vaccinatiecentrum koppelen aan een bezoek aan monumentenstad Sint-Truiden met haar gezellige winkelstraten en een bezoekje aan het museum de Mindere. Deze bezoekers kunnen gebruik maken van twee gratis parkings aan de rand van de stad: Parking Veemarkt of Parking Gazo (aan het station van Sint-Truiden).

De parkeergeleiding voor het vaccinatiecentrum en de gewijzigde verkeerssituatie treden in werking vanaf 15 februari 2021.

 

Afbeelding kan het volgende bevatten: , met de tekst VACCINATIECENTRUM NIEUWERKERKEN KORTENBOS WILDEREN P1 P2 GINGELOM GELINDEN Aanwijzer op 200 m