Truineer Nieuws melden?

Overlegcomité….. Dit is er in een notendop beslist

Vandaag heef het overlegcomité weer beslissingen genomen. Sprint eruit: verbod op niet-essentiële reizen tijdens de Krokus en mogelijke heropening van kappers en niet-medische contactberoepen op 13 februari.

Een verbod op niet-essentiële reizen naar het buitenland. Dat gaat in vanaf 27 januari en is zeker tot 1 maart van kracht. Uitzonderingen zijn er voor wie moet reizen voor dwingende gezinsredenen, humanitaire redenen en studieredenen. Ook voor inwoners van grensregio’s wordt een uitzondering gemaakt, net als voor professionele redenen. Er zal gewerkt worden met een ‘verklaring op eer’. Reisorganisaties kunnen rekenen op steunmaatregelen.

De isolatieperiode voor al wie positief test op corona wordt opgetrokken van 7 naar 10 dagen.

Kappers kunnen open op 13 februari onder stikte voorwaarden en indien de cijfers het toelaten. De definitieve beslissing valt pas op 5 februari. Ook de schoonheidssalons, de niet-medische pedicurezaken, de nagelsalons, de massagesalons, de barbiers en de tatoeage- en piercingsalons zouden dus mogelijk op die datum mogen openen.

Op 5 februari wordt ook beslist of de vakantieparken en dierentuinen weer open kunnen

Geen perspectief voor de horeca die wel op een verlenging van de steun kan rekenen