Truineer Nieuws melden?

Orde van Commeduur zendt Prinsenzitting 1991 opnieuw uit

Groeët niefs! Aanstaande zaterdag 16 januari, de datum dat normaal onze Prinsen Pronknacht voor de 14de keer zou plaatsvinden, neemt de Orde van de Commeduur jullie mee terug in de tijd. Dan kunnen jullie via hun facebookpagina samen met hun de Prinsenzitting van toen bekijken. Pure nostalgie dus. (FK)

De iconische Prinsenzittingen in de Stadsfeestzaal Manège mogen dan wel tot het collectieve geheugen behoren, maar we willen toch 1 avond de sfeer van weleer scheppen met een onverkorte heruitzending van de Prinsenzittingen uit 1991.
Sint-Truidense carnavalsverenigingen waaronder de Stapelino’s, de Luikie Toepers, Drop & Dreuver, de Suissero’s, Vlug en Vrij, de El Sportivo’s, de Bigaro’s en de Bummelunders brachten hun eigen sketch of liedje op de bühne. Christophe Elen bracht zijn tonreden en de Sint-Truidense Dansmariekes en de Showgroep van de Orde van de Commeduur waren present met de traditionele dansacts. Syl zong de winnende inzending voor Carnavalissima “Miljaar da stinkt!” en Armand Schreurs was destijds de gastact.
Wie gaan we allemaal op de beelden terugzien? Of misschien herken je jezelf wel? Deel dit Facebookbericht met je vrienden en geniet samen met ons van deze Nostalgiezitting vanuit je eigen ‘bubbel’ en vier dan toch wat Carnaval in Sintruin!
Afspraak nu zaterdag vanaf 20u.11 op de Facebookpagina van de Orde van de Commeduur.
!