Truineer Nieuws melden?

Opvangbubbel in Truiense scholen

De Stad Sint-Truiden gaat er, gezien het verbod op buitenschoolse activiteiten, mee voor zorgen dat kinderopvang mogelijk blijft in scholen die open zijn. Daarnaast zullen alle GO! secundaire scholen in Sint-Truiden vanaf maandag 25 januari 2021 overgaan tot  afstandsonderwijs

Vanaf 22 januari 2021 tot en met 12 februari 2021 geldt er een verbod op alle buitenschoolse activiteiten voor kinderen jonger dan dertien jaar. Het verbod is geldig in 7 Zuid-Limburgse gemeenten waaronder de stad Sint-Truiden. Dit nadat in drie scholen (basis- en kleuterschool Schuttershof, basis- en kleuterschool Momentum en Leefschool De Villa) 66 besmettingen met het coronavirus werden vastgesteld bij het personeel en de leerlingen.

 

Omdat het voor ouders moeilijk is om zich hierop te organiseren, wil de stad Sint-Truiden samen met de school opvang voorzien in de scholen die open zijn. Op die manier blijven de kinderen in hun schoolbubbel en kunnen ouders toch beroep doen op kinderopvang. Daarnaast zullen alle GO! secundaire scholen in Sint-Truiden vanaf maandag 25 januari 2021 overgaan tot  afstandsonderwijs. Dit is nodig omdat heel wat leerlingen en personeelsleden in quarantaine zitten. Dit werd beslist na overleg met  gouverneur Jos Lantmeeters, burgemeester Veerle Heeren en het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB nova).

 

Opvangbubbel in scholen

Het aantal contacten zo veel mogelijk beperken, dat is het uitgangspunt om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Daarom werd gisteren in een gezamenlijk overleg op initiatief van gouverneur Jos Lantmeeters met burgemeester Veerle Heeren, het Agentschap Zorg en Gezondheid, Eerstelijnszone Haspengouw, Federale Overheidsdienst volksgezondheid, Centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB) en het regionaal ziekenhuis Sint-Trudo beslist om de buitenschoolse activiteiten van 22 januari tot en met 12 februari te annuleren.

Dat betekent ook dat de buitenschoolse opvang Tutti Frutti vandaag gesloten is. Vanaf maandag 25 januari 2021 zal er opnieuw kinderopvang plaatsvinden. Dit vindt uitsluitend plaats per school en in de scholen die open zijn. Op die manier reikt de stad Sint-Truiden een gepaste oplossing aan voor de vele ouders met schoolgaande kinderen.

Afstandsonderwijs

Daarnaast zullen alle GO! secundaire scholen van Sint-Truiden overgaan tot afstandsonderwijs omdat grote aantallen leerlingen en personeelsleden in quarantaine of isolatie zitten. Voor andere scholen in Sint-Truiden wordt individueel bekeken waar overgegaan moet worden tot deze regel.