Truineer Nieuws melden?

Ook besmettingen in scholen Momentum en Villa De Raam

De eerste voorlopige resultaten van de COVID-19 testen van de leerlingen en het personeel van kleuter- en basisschool Schuttershof ,zijn bekend. In totaal zijn 38 stalen positief en 135 stalen negatief getest. Ondertussen raakte bekend dat er ook besmettingen zijn bij personeelsleden van Momentum en Villa De Raam. Om elk risico voor verdere verspreiding in te dijken worden bijkomende preventieve maatregelen genomen.

Vanavond zijn de eerste voorlopige resultaten van de COVID-19 testen van de leerlingen en het personeel van kleuter- en basisschool Schuttershof bekend. In totaal zijn 38 stalen positief en 135 stalen negatief getest. Ondertussen raakte bekend dat ook enkele personeelsleden bij kleuter- en basisschool Momentum en Villa De Raam een positief testen op corona. Om elk risico voor verdere verspreiding in te dijken worden bijkomende preventieve maatregelen genomen.

 

In overleg met onder andere de stad Sint-Truiden, eerstelijnszone Haspengouw, het agentschap Zorg en Gezondheid en de gouverneur van de provincie Limburg werd woensdagavond beslist om de kleuter- en basisschool Momentum en Villa De Raam te sluiten.

En om op donderdag 21 januari een testing te doen bij de leerlingen en het personeel van de kleuter- en basisschool. Om deze testing in goede banen te leiden, heropent de stad Sint-Truiden het testcentrum in de Trudosporthal waar 250 leerlingen en 50 personeelsleden getest kunnen worden.

 

De ouders van alle leerlingen uit kleuter- en basisschool Momentum en Villa De Raam krijgen vanavond het tijdsslot waarop hun kind op donderdag 21 januari getest kan worden. We vragen aan de ouders om dit te respecteren. Het is belangrijk dat elke ouder zijn kind laat testen. Eén ouder mag het kind bijstaan tijdens dit hele traject.

“We begrijpen dat vele ouders vanavond hun gezinsplanning moeten aanpassen maar deze bijkomende preventieve maatregelen, de sluiting en quarantaine van deze 2 scholen, zijn noodzakelijk om de verdere verspreiding van coronavirus tegen te gaan”, besluit burgemeester Veerle Heeren.