Truineer Nieuws melden?

Leerlingen ‘De Fruitboom’ scoren hoog tijdens Junior Journalistenwedstrijd

Twee leerlingen van Basisschool De Fruitboom (Zepperenweg) vielen in de prijzen tijdens de Junior Journalistenwedstrijd van het Davidsfonds. Amina Kajtazi (links) van het 5de leerjaar deed het zelfs het beste van alle Truiense deelnemers. Maar ook Fee Ardies (rechts) deed het bijzonder knap.

Junior Journalist is een creatieve schrijfwedstrijd voor jongeren in 4 leeftijdscategorieën en vindt jaarlijks plaats in plaatselijke Davidsfonds afdelingen. Ieder jaar wordt er een ander breed thema opgelegd. Voor dit bijzondere jaar daagde de wedstrijd hen uit om rond het thema ‘schatten’ de pennen te kruisen.  Het is in feite een heuse talentenjacht waar de kinderen steeds enthousiast mee aan de slag gaan!

Amina Kajtazi (links op de foto)uit het vijfde leerjaar van Basisschool De Fruitboom liet haar fantasie de vrije loop gaan. Zij werd door de jury uitgekozen als grote winnaar van alle deelnemers uit Sint-Truiden. Amina’s ontroerende verhaal ‘Schat van een mens’ wist de juryleden te overtuigen en wordt nu verder opgestuurd. Wie weet valt ze later opnieuw in de prijzen!

Ook Fee Ardies (5de leerjaar, rechts op de foto) uit Basisschool De Fruitboom werd als winnaar van de klas gehuldigd.

Beide meisjes ontvingen een boeiend boekenpakket als prijs! Dikke proficiat!