Kukskes ver de-n Ònt (ècht woor !!)

Elke week een recept voor ons, in het Truiense dialect. Tijd dat ik samen met Johan vàn Ondezieë ook een keer dacht aan onze geliefde viervoeter, de hond. Vandaar….Kukskes ver de-n Ònt (ècht woor !!) en beeter èn gezònder (èn ee it se liever) dàn dèè vàn de wienkel !!

 

Wa ùb’ich doovuir noeëdig

  • 90 gràmme vòlkoureblóem
  • 40 gràmme gemoale kuirreketèrrefblóem
  • 30 gràmme seizàmzoot (kapòtgedaat)
  • 1 ei
  • 20 ml mèllek
  • 40 ml kikkebóeljong (moug vàn e blùkske)
  • 10 ml olèèfoule
  • 1 tieënke fèèngesneine loeëk

 

Wèè moak ich da

 

  • Vòlkoureblóem, kuirreketèrrefblóem + seizàmzoot bedieën in en koemp
  • Et eike ewa opkloppe 
  • 2/3 doovàn be de mèllek kloppe
  • Bóeljong plus olèèfoule èn de loeëk tebèè doen
  • Rúrt àl da noat be àl da druug bedieën (èn kneet) tòt e steivig dieëg
  • Loot 15 menute rùste
  • Lègt naa oer dieëg op en be blóem bestroude tòòfel of plank
  • Aatròlle tòt 6 mm dikte èn in lang strieëpkes of in vierkèèntjes snèèn
  • Da 1/3 uivergebleive eike goet opkloppe èn et dieëg doobèè insmeere
  • Op e licht ingevit bakploat lègge 
  • 25-35 menute bakke (novenànt oere-n ouve) op 180 groode 
  • Èn ternoo loote-n àfkúle

Gerieët! èn da bieëske gie nè weite wa em uiverkum, zoe iet goet  !!