Truineer Nieuws melden?

Kleuter- en basisschool Schuttershof sluit deuren wegens Corona

Kleuter- en basisschool Schuttershof in de Tichelrijlaan in Sint-Truiden sluit gedurende tien dagen de deuren nadat er een aantal leerlingen en leerkrachten positief testten op corona. Het zou gaan om een besmetting met de Britse coronavariant.

Om de mogelijke uitbraak zo snel mogelijk in te dammen, wordt de kleuter- en basisschool gesloten. Alle leerlingen en personeelsleden van de kleuter- en basisschool zullen onmiddellijk gedurende tien dagen in quarantaine moeten. Leerlingen, ouder dan 6 jaar, en personeelsleden zullen morgen al getest worden.

In overleg met onder andere de stad Sint-Truiden, eerstelijnszone Haspengouw, het agentschap Zorg en gezondheid en de provincie Limburg werd dinsdag beslist om de basisschool te sluiten en woensdag 20 januari een testing te doen bij de leerlingen en het personeel van de kleuter- en basisschool. Om deze testing in goede banen te leiden, richt de stad Sint-Truiden in de Trudosporthal een “mini-testcentrum” in waar zo snel mogelijk de 280 leerlingen en 25 personeelsleden getest kunnen worden.

Omdat leerlingen van de betrokken school gebruik maakten van de buitenschoolse opvang Tutti Frutti zal ook deze gesloten worden. 48 kinderen die in contact kwamen met leerlingen uit de kleuter- en basisschool Schuttershof gaan eveneens in quarantaine. Alle ouders worden op dit moment op de hoogte gebracht. Verder is namiddag bekend geworden dat een Truiens gezin besmet geraakt is met de Britse variant van het coronavirus. Twee kinderen uit dit gezin maken gebruik van groepsopvang De Egeltjes. Deze groepsopvang wordt ook 10 dagen gesloten. De kinderen en het personeel wordt gevraagd zich te laten testen en gedurende tien dagen in quarantaine te gaan.

De ouders van alle leerlingen uit de kleuter- en basisschool Schuttershof krijgen ten laatste vanavond een tijdsslot waarin hun kind op woensdag 20 januari getest kan worden. We vragen aan de ouders om dit te respecteren. Eén ouder mag het kind bijstaan tijdens dit hele traject.

“Het is belangrijk dat we samen snel de juiste actie ondernemen. Daarom wordt de kleuter- en basisschool Schuttershof gesloten en zullen alle leerlingen ouder dan zes jaar en alle personeelsleden getest worden. We volgen de zaak van nabij op én nemen geen enkel risico”, besluit burgemeester Veerle Heeren.