Truineer Nieuws melden?

Ilombe Mboyo maakt het verschil

Een spits die balvast is,  die het team de gelegenheid geeft op te schuiven, die een balletje kan geven en er zelfs ook eentje kan inpompen. Dat was Ilombe Mboyo tegen OH Leuven. Hij gaf meteen zijn visitekaartje af, met een goal en twee assists. Daardoor kan STVV met een iets geruster gemoed richting Kortrijk, zijn ex-ploeg.

© Kevin Vanhees

Eén van de beste matchen dit seizoen op Stayen. Dat was STVV-OHL. Met twee ploegen die er vol voor gingen en die veel ruimtes vrijgaven. Een match ook die alle kanten uit kon, tot Ngawa rood pakte. Een rode kaart die achteraf stevig werd over gediscussieerd door Marc Brys en Peter Maes. Peter Maes vond het om de intensiteit rood, Brys vond het geen rood omdat Ngawa enkel de bedoeling had om de bal af te blokken. Het maakt nog maar ’s duidelijk hoe moeilijk de job van scheidsrechter is.

Hoe dan ook. STVV profiteerde onmiddellijk van de man minder situatie en, eens 3-1, was de match gespeeld. Wat niet wegnam dat Leuven het bleef proberen, verzorgd bleef voetballen maar uiteindelijk niet meer aan kansen geraakte. Alles samen zeker een verdiende overwinning van de kanaries. Een overwinning die ook broodnodig was gezien de winst van Moeskroen en enkele andere ploegen uit de tweede helft van de rangschikking.

STVV moet woensdag naar Kortrijk. Toevallig de ex-ploeg van man van de match Ilombe Mboyo. “Kijk ik naar uit”, zei Petit Pele. “Een ploeg die ik altijd een warm hart zal blijven toedragen. Maar dat neemt niet weg dat ik nu voor Sint-Truiden speel en dat alle emoties zullen verdwijnen van zodra ik op het veld sta. Ik wil daar heel graag mijn prestatie van tegen OHL bevestigen.”