Truineer Nieuws melden?

Horecazaak met drie plateau’s in voormalig pand Blokker

Vastgoedontwikkelaar Amaury Verelst heeft samen met  partner Syus Vastgoed de voormalige Blokker op de Groenmarkt gekocht. Naast een residentieel project plant hij er een horecabelevenis die hijzelf samen met een aantal bekende Truienaren zal uitbaten. Wij spraken met Amaury Verelst.

Achteraan, Beekstraat, een residentieel project met parking. Vooraan, zijde Groenmarkt, een horecaconcept. Dat zijn de plannen die Amaury Verelst en zijn partner hebben voor het pand Blokker. “We hebben nog geen concrete plannen op tafel”, aldus Verelst. “Maar de ideeën zijn er wel en die krijgen stilaan meer vorm.” Verelst ziet duidelijk toekomst in de Groenmarkt en de handel eromheen. “De Groenmarkt heeft met zijn herinrichting duidelijk een nieuw elan gekregen en de buurt krijgt steeds meer injecties, onder meer door de komst van nieuwe zaken. Ik en mijn partner zien opportuniteiten en willen daar met een globaal horecaconcept op inspelen.”

Over dat horecaconcept: “eigenlijk is het iets te vroeg om hierover de communiceren”, aldus Verelst. “Maar ik zie een zaak voor mij bestaande uit drie plateau’s, drie verdiepingen dus. En waarom bijvoorbeeld ook geen kelder, waar kan gefeest worden, zoals destijds de kelder onder ’t Nieuwscafé of de Astoria? Ook die kan een meerwaarde betekenen.Ja, ik ga die zaak mee uitbaten. Niet alleen, natuurlijk. Ik ga dat doen met een aantal bekende Truienaren die vertrouwd zijn met het horecagebeuren.”

De horecazaak is echter maar een deel van het project. Achteraan wordt dat gecombineerd met de funtie ‘wonen’. “Zijde Beekstraat plannen we inderdaad een residentieel project met parkings. Hoeveel, wat en hoe staat nog niet vast. Ik zei het al. We zijn nog niet bezig met de concrete uitwerking”, besluit Verelst.