Truineer Nieuws melden?

Het warmste Geschenk: 23.170 euro

Alle kerstballen in Het Warmste Geschenk zijn geteld, en Sint-Truiden heeft haar warm hart laten spreken. Er werd €23.170 ingezameld.  De opbrengst gaat naar kwetsbare gezinnen die via de voedselbanken tegoedbonnen zullen krijgen voor afhaalmaaltijden bij onze horecazaken. Ook komen er herbruikbare drinkbussen voor schoolgaande kinderen en pampers voor de allerkleinsten.

© FB Veerle Heeren

Bij verschillende handelaren in de stad kon je tot 10 januari 2021 kerstballen kopen om een geschenk op de Grote Markt van Sint-Truiden te vullen. De opbrengst gaat naar kwetsbare gezinnen. Zij ontvangen via de twee voedselbanken ‘Sint- Vincentius’ en ‘Team Hope’ een bon per persoon ter waarde van 20euro voor een afhaalmaaltijd bij de Truiense horeca. En de solidariteit bleek groot! Week na week werd ‘Het Warmste Geschenk’ voller en voller.

Steun van bedrijven, handel en horeca

“De solidariteit in onze stad is bijzonder groot. Behalve onze hoofdsponsors Callexcell, Impermo en Globachem hebben heel wat andere bedrijven mee hun schouders onder dit project gezet. Ook de handelaars en horeca waar afhaal georganiseerd werd hebben dit mee gesteund door ballen te verkopen. Die samenwerking is werkelijk hartverwarmend”, aldus schepen van Lokale Economie Jo François.

Doelstelling gehaald

“We zijn blij om te kunnen vaststellen dat ‘Het Warmste Geschenk’ zijn doelstelling helemaal gehaald heeft.  Iedere Truienaar die deze maand langs onze voedselbanken moet passeren zal een warme maaltijd aangeboden krijgen. Het Warmste Geschenk bracht in totaal 23.170 euro op, voldoende om elke truienaar in een kwetsbare situatie een afhaalmaaltijd te schenken. Daarnaast zullen we ook gezinnen in armoede ondersteunen met drinkbussen voor schoolgaande kinderen en pampers voor de allerkleinsten”, vertelt schepen van armoede Pascy Monette.

Dankjewel Sint-Truiden

“Sint-Truiden is een warme, solidaire en gastvrije stad, zo is nogmaals gebleken. Sinds maart vorig jaar moeten we samen het hoofd bieden aan corona, dat is voor niemand gemakkelijk. Toch waren vele Truienaren bereid om Het Warmste Geschenk te steunen. Een welgemeende dankjewel voor iedereen die aan ons project bijdroeg!” besluit burgemeester Veerle Heeren.