Truineer Nieuws melden?

Hele week actie tegen GSM-en achter het stuur

Ook de lokale politie Sint-Truiden – Gingelom – Nieuwerkerken besteedt van maandag 1 tot zaterdag 6 februari 2021 extra aandacht aan autobestuurders die hun smartphone gebruiken achter het stuur. U bent verwittigd.

gebruiken achter het stuur. De controles maken deel uit van de provinciaal gecoördineerde thema-actie ‘Afleiding in het verkeer’.
Nog teveel bestuurders zien het gevaar van het gebruik van de smartphone in het verkeer niet in. Terwijl de bestuurders met hun smartphone bezig zijn, hebben ze geen aandacht voor de omgeving, creëren ze gevaarlijke situaties of zelfs ongevallen. Zo vertragen ze soms plots, ze wijken van hun traject af, hebben geen aandacht voor zwakke weggebruikers, … .
In 2020 werden in onze politiezone 392 inbreuken vastgesteld voor het gebruik van de smartphone achter het stuur (2019: 169).
Nog dit: een sms-bericht versturen bij het stilstaan in de file of aan een verkeerslicht is ook verboden.