Truineer Nieuws melden?

Hashioka (is) wordt een Kanarie

Op 5 januari meldden we al dat er onderhandelingen bezig waren tussen STVV en Urawa Reds over een overgang van verdediger en international Daiki Hashioka. Die gast komt naar hier van zodra zijn visum in orde is. Dat melden Japanse media zaterdagavond al. Het betreft een huur, volgens wat wij horen wèl met aankoopoptie.Hier een bericht deels vrij vertaald uit de Japanse media.

© youtube
Daiki Hashioka
Op de 23e werd onthuld dat Urawa’s U-23 Japan-vertegenwoordiger DF Daiki Hashioka (21) voorlopig op huurbasis naar Sint-Truiden gaat, de eerste divisie van België. Intussen verlengt hij wel zijn contract bij Urawa Reds (red. logisch als ze hogere transferprijs willen vangen natuurlijk). Dit is zijn eerste transfer naar het buitenland.
Volgens de betrokkenen was er een optie om volledig over te stappen, maar volgens de speler kwamen de twee clubs overeen om het contract met Urawa dit seizoen te verlengen en vervolgens en voorlopig voor een beperkte tijd naar Sint-Truiden te verhuizen. Hashioka zal het kamp in Okinawa vanaf de 24e niet vergezellen en zal naar verwachting in de nabije toekomst naar Europa reizen.
Hashioka, is fysiek sterk en beweeglijk. Vorig seizoen begon hij 31 wedstrijden op de rechtsachter en centraal achterin, en speelde hij een sleutelrol in de verdediging. Hij wordt vergeleken met Tomiyasu, is op zijn jonge leeftijd al international en zal zeker ook in de selectie zitten voor Japan tijdens de Olympische Spelen.
Sint Troyden heeft 5 Japanse spelers waaronder GK Schmidt en FW Yuma Suzuki. Ze staan wel onderin.