Truineer Nieuws melden?

Buurgemeente Zoutleeuw: AC dicht, gemeenteraad verplaatst

Na twee besmettingen bij het personeel van het AC van Zoutleeuw zijn daar de deuren gesloten. Maandag is iedereen getest, ook bij de Passant, de BKO en de technische uitvoeringsdienst. Afwachten. De gemeenteraad en de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van vandaag

πŸ‘‰Aangepaste dienstverlening Administratief Centrum naar aanleiding van verstrengde Corona maatregelen na het bericht dat één van de medewerkers van het administratief centrum Covid positief testte. Er is onmiddellijk bij een groot deel van het personeel van het AC, de Passant, de BKO en de technische uitvoeringsdienst een sneltest uitgevoerd Van de 39 tests was er helaas ook 1 positieve. Dus op dit ogenblik 2 positief geteste medewerkers.
In overleg met de Eerst Lijnszone werden op het AC de hoog risico contacten (HRC) gescheiden van de laag risico contacten (LRC). De HRC gaan in quarantaine tot maandag. Om de essentiΓ«le diensten te verzekeren, werken een aantal LRC nog achter gesloten deuren in het AC. De meeste medewerkers deden al aan thuiswerk.
Concreet betekent dit wel dat de deuren van het AC gesloten worden. Er worden voorlopig ook geen afspraken gemaakt. Maandag 1 februari is iedereen getest.Β  Hopelijk kunnen we nadien terug opstarten maar in een eerste fase enkel na afspraak.
πŸ‘‰ Na telefonisch overleg met de fractieleiders en in het licht van de huidige context is er beslist om de RMW en gemeenteraad van aanstaande donderdag 28 januari met een week uit te stellen naar donderdag 4 februari.
πŸ‘‰ Dringende gevallen:
β€’ 011-94.90.00
β€’ info@zoutleeuw.be