BÙRREGER vàn Sentrùin 

BÙRREGER vàn Sentrùin…. Neen, we hebben het niet over Jef Cleeren of Veerle Heeren -wat rijmt dat toch- maar wel over ene Tru-bùrreger. (èn ginne-n HAMbùrreger) . Hier het recept van Johan Ondezieë en de Snaat.

BÙRREGER vàn Sentrùin 

           (èn ginne-n HAMbùrreger)   

Wa ùb’ich noeëdig

  • 750 gràmme lèmmekesgekàpt (of àànder a dzje da liever it) 
  • 1 (inne) groeëte-n dzjaan of sjalòt fèèngesnein 
  • ene-n eetleiper Pistachenuit (in stùkskes)
  • gedruugde Chiliflùkskes
  • ¼ theileiper geruusterde Paprikapóejer
  • 1 eetleiper plàtte Pieëtersil 
  • 2 tieënkes geplèdderde Loeëk 

 

  • ½ theileiper gemoale Komèèn      a dzje da gèèn it
  • ½ theileiper gemoale Korijànder   a dzje da gèèn it
  • ½ theileiper gemoale Veinkelzoot a dzje da gèèn it
  • ½ theileiper gedruugde Munt       a dzje da gèèn it

 

  • 1 ei
  • schuit olèèfoule
  • p&z (peeper & zààt)

 

Wèè moak  ich da

 

– àlles bedieën èn goet meingele

 

–  dàn ieëst oer ààn ewa noat moake

–  dàn et gekàpt in frikadèllekes drèèn 

–  dèè naa iet plàtdaan

–  ewa invrèève be olèèfoule 

 

–  naa kóen dzje se in en pàn be ewa bouter èn e bietsje olèèfoule

   (ver nè te verbrànne) in 10 tòt 15 menútjes rònzemedum braan bakke 

 

–  of in en grillpàn èn reigelmootig umdrèèn

–  of op de barbekjoe lègge

 

Gerieët !