Truineer Nieuws melden?

Brouwerij De HopHemel lanceert eerste drie bieren

2021 wordt het jaar van de HopHemel. Want binnen enkele weken lanceert de Zepperse brouwerij haar eerste 3 bieren ! De Martinus kreeg intussen al zijn online première vanuit de AbbeyStreet bierclub (De Gebrande Winning) op de Zepperenweg. Intussen is de website ook al online gegaan.

Bericht van initiatiefnemers Geert Vandormael en Steven Broekx.

Wij zijn Geert Vandormael en Steven Broekx, twee gepassioneerde zythologen, foodies en natuurlijk brouwers. Brouwerij HopHemel is het geesteskind van onze gedeelde passie voor bier, het achterliggend productieproces en de mogelijkheden die deze hemelse drank kan bieden op vlak van foodpairing en gastronomie.

Het brouwverhaal is ontstaan uit een klein begonnen, maar snel gegroeide huisbrouwerij die de lat hoog legt en het experiment niet schuwt. Na een aantal jaren werd de drang om naar buiten te komen met de hieruit ontstane bieren echter zo groot dat Brouwerij HopHemel in het najaar van 2020 officieel het licht zag.

De stap naar een eigen locatie met brouwinstallatie en degustatielokaal is, deels door de inmiddels alom gekende omstandigheden in 2020, nog wat te vroeg. Vandaar doen we momenteel nog beroep op bevriende collega-brouwers om op hun installatie, met onze eigen brouwkennis en -kracht, onze ideëen en recepten tot leven te brengen.

In de ontwikkeling van onze bieren blijft de traditie en het ambacht van het brouw- en productiepoces gerespecteerd. We zijn echter continu op zoek naar vernieuwende combinaties van de basisingrediënten (granen, hop en gist), al dan niet met toevoeging van kruiden, vruchten of andere additieven, om zo steeds opnieuw een bijzonder en uniek bier te creëren.

Naast het ontwikkelen en brouwen van bieren willen wij de passie voor het bier en de juiste foodpairing overdragen. We geloven daarbij heel sterk in 1 + 1 = 3: het combineren van het juiste bier met het juiste gerecht zorgt ervoor dat beide tot een hemels niveau worden getild.

Daarom bieden wij diverse degustatie-formules aan, en zullen daarnaast op geregelde basis tastings en events omtrent bier en foodpairing organiseren.

We danken u alvast voor uw bezoek aan onze website, en hopen dat we via onze website ook bij u het vuur en de passie voor bier een beetje kunnen aanwakkeren.

Geert Vandormael & Steven Broekx

Website: www.hophemel.be