Truineer Nieuws melden?

Al opgevallen? STVV meest Belgische en Limburgse club in eerste klasse

Het kan snel gaan. STVV is nagenoeg de meest Belgische club in eerste klasse. Haast volledig Belgische staf, helft en soms meer dan de helft Belgische spelers in de basiself, en nog een viertal op de bank.

© Kevin Vanhees

STVV trekt vandaag dan wel weer een Japanner aan…. op het veld is het zowat de meest Belgische ploeg in eerste klasse. Want  Caufriez, Buatu, Lavalée, De Ridder, Brüls, en Mboyo kunnen en zullen meer dan eens de basis uitmaken. Dan heeft Steppe zijn plaats onder de lat niet heroverd. En zitten gasten als Mmaee, Balongo, Steuckers en Janssens vaak op de bank. Tel daarbij nog een volledig Belgische en zelfs grotendeels Limburgse staf, dan kan je je afvragen of je tegenwoordig nog authentieker kan zijn. Al geef ik toe…. Naast Steuckers kijk ik ook uit naar het moment dat de jonge Delorge zijn opwachting zal maken. Twee Truienaars die in de toekomst volop zullen meedingen voor een vaste stek bij de grote jongens. Zeker weten…..