Truineer Nieuws melden?

Nu toch beperkt vaccins voor Sint-Trudo Ziekenhuis

Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt en het Sint-Trudo Ziekenhuis in St.-Truiden kregen zonet het verlossende nieuws van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Beiden kregen de toestemming om onmiddellijk te starten met het vaccineren van artsen en zorgmedewerkers van spoed en intensieve zorgen.

Regi en Camille maakte nog even een coronaproof selfie met het personeel van het Sint-Trudo ziekenhuis.
© Regi (facebook)

Zowel Jessa als Sint-Trudo zijn beiden Pfizer hubs en hebben voldoende voorraden in huis. Jessa mag voor de onmiddellijke opstart vanavond zo’n 528 vaccins uit de aanwezige stock gebruiken. Sint-Trudo mag 204 uit hun vriezers halen voor de eerste prikjes.

Yves Breysem, algemeen directeur Jessa: “Dit bericht kwam niets te vroeg voor onze artsen en zorgkundigen. Maar het licht staat nu eindelijk op groen en dat is wat telt. We zijn klaar om onmiddellijk te starten voor het vaccineren van onze zorgmedewerkers en artsen. Dat gebeurt vanavond nog van 20u30 tot 23u. Wie eerst aan de beurt komt, bepaalt de overheid: eerst onze mensen van spoed en intensieve zorgen. Daarna is het de beurt aan de artsen en medewerkers van de COVID-afdelingen. Volgens onze eerste berekening gaat het om zo’n 500 personen. We verwachten een vlot verloop, de hele doorloop werd vanmiddag al grondig getest.”
Raf Lippens, algemeen directeur Sint-Trudo: “Onze medewerkers hebben het voorbije jaar aanhoudend fantastisch werk geleverd en nooit opgegeven, zelfs niet bij tegenslagen. Dit vaccin is voor hebben vandaag de nodige voorbereidingen kunnen treffen, alles staat klaar en is getest. Morgen gaan we dan ook meteen van start met het toedienen van de vaccins.”
Nele Sneyers, algemeen directeur Sint-Franciscus ziekenhuis: “Het is positief dat er nu tenminste wel perspectief is voor alle ziekenhuizen. Op basis van de berichtgeving van vanavond zouden ook wij volgende week aan het vaccineren zijn. Onze medewerkers en artsen hebben nu al bijna een jaar het uiterste van zichzelf gegeven, we hopen dat de snelheid die beloofd wordt, nu ook aangehouden kan worden en we ook onze medewerkers en artsen zéér snel deze zekerheid kunnen geven. Ons vaccinatiecentrum en onze vaccinatieploeg staan in ieder geval klaar.”

Eric Christiaens, algemeen directeur az Vesalius voegt toe: “Onze medewerkers en artsen hebben nu al bijna een jaar het uiterste van zichzelf gegeven, we hopen dat de snelheid die beloofd wordt, nu ook aangehouden kan worden en we ook onze medewerkers en artsen zéér snel zekerheid kunnen geven.”