Èrtesop  

Elke week… een toprecept gepresenteerd door De Snaat en Johan vàn Ondezieë, ene hobbychef die destijds veel leerde van wijlen Rik Coëme,  topchef van Aen De Kerck. Deze week Èrtesop.  

Èrtesop  

(ràp gerieët èn ieël goet !!!!)

Wa ùb’ich noeëdig

–   2 lieter bóeljong (kikke èn kàllef) of minder as dzje be nè tevuil zèèt 

–   1/2 kilou gepuilde èrte  (as se aat den diepvries koume, it dzje schoeën grún sop)

–   100 gràmme piëtersil

–    2  dzjùin (klein)

–   snei broeët (wit of àànder kluir) ver kùskes

 

Wèè moak ich et

 

  • èrte èn dzjùin in de bóeljong

–    +/- 10  menúte kouke

–    góet mikse

–    dour en zèft giete (kloppe op de zèèkàànt vàn de zèft b’óere leiper – gie ràpper)

–    broeëtkùskes bakke in gekleerde bouter

Gerieët !