Truineer Nieuws melden?

Werken Diestersteenweg schieten op

Goed nieuws over de werkzaamheden aan de Diestersteenweg. De aanleg van de riolering zal nog dit jaar (voor Kerstmis) afgerond zijn. Begin volgend jaar wordt gestart met de aanleg van de nieuwe weg en de fietspaden.
© Stad Sint-Truiden
Tijdens de eindejaarsperiode liggen de werken tijdelijk stil en geniet iedereen van een welverdiende rustpauze. Tijdens deze periode zal alles netjes opgeruimd zijn en alle opritten zullen toegankelijk gemaakt zijn.
👉 In de week van 4 januari hervat de aannemer de werkzaamheden. Hij zal dan meteen de bestaande verhardingen opbreken, vanaf de spoorwegbrug richting het kruispunt met de Speelhoflaan, tot aan de dokterswachtpost. De heraanleg van het kruispunt Diestersteenweg x Speelhoflaan is een aparte fase die later wordt uitgevoerd.
👉Na de opbraak, begint de opbouw: funderingen, kantstroken, asfaltering rijweg met opbouw middeneiland en betonnering fietspaden. Deze werken duren ongeveer tot april, daarna schuift de werfzone op richting het centrum.
Meer info over deze werkzaamheden en de omleidingen voor het verkeer vind je hier: 👇