Truineer Nieuws melden?

Vissegatstraat feestelijk maar coronaproof geopend

De Vissegatstraat is klaar en geopend! Burgemeester en  schepenen gingen onder muzikale begeleiding van Jonas Van Asch  deur aan deur. Geen straatreceptie dus, maar in de plaats daarvan ijsemmertjes vol lekkers voor alle inwoners.

Bericht stadsbestuur

 

De voorbije maanden zijn nog enkele details afgewerkt, maar intussen is de Vissegatstraat en haar omgeving helemaal klaar. Om de buurtbewoners te bedanken voor hun begrip en constructieve ingesteldheid tijdens de werken, organiseerde het stadsbestuur een coronaveilige inhuldiging waarbij iedereen ‘van op afstand maar toch dichtbij’ de opening van hun vernieuwde straat kon vieren.

 

De Vissegatstraat, de smalste straat van onze binnenstad, en de omliggende straten steken sinds kort helemaal in het nieuw. Het is een volgende stap in de vernieuwing van het stadscentrum, met nieuwe riolering en natuurlijk frisse groene inrichting met plantvakken, rustbanken en een nieuw wegdek. De Vissegatstraat en haar omgeving is nu een fraaie, groene woonstraat waar het verkeer aan matige snelheid mag passeren wanneer de verzinkbare palen niet omhoog staan.

“Zowel boven- als ondergronds werden de Vissegatstraat en omliggende straten grondig opgeknapt. Zo werden een gescheiden rioleringsstelsel en nieuwe nutsvoorzieningen aangelegd. Voorts is de Vissegatstraat nu heel wat veiliger voor zachte weggebruikers en kinderen omdat de straat ingericht is als woonerf”, zegt schepen van Openbare werken Ingrid Kempeneers.

“De Vissegatstraat en haar omgeving ziet er nu veel aantrekkelijker uit dan vroeger. En dat moet natuurlijk gevierd worden. Omdat we geen groot straatfeest kunnen organiseren door de coronamaatregelen, bieden we alle omwonenden een geschenkje vol lekkers aan. Op die manier kunnen de buurtbewoners de opening van hun straat in eigen bubbel vieren en hiermee willen we hen nog eens extra bedanken voor de constructieve manier waarmee ze met de werken zijn omgegaan. We vragen ook aan iedereen om een lichtje aan hun voordeur te zetten als teken van verbondenheid en om extra gezelligheid in de straat te creëren”, aldus nog burgemeester Veerle Heeren.

“De vernieuwing van de Vissegatstraat en omliggende straten is één van de projecten dat kadert in de doorvertaling van het beeldkwaliteitsplan. Dit project maakt namelijk deel uit van de ‘Groene Vesten’. Zo is er ook een gezellig plein aangelegd waar ruimte is voor zachte verbindingen en waar groen primeert”, besluit schepen van Stadsvernieuwing Jelle Engelbosch.