Vispènneke be Kàbbeldzjaa (ofzoe)

Elke week… een toprecept gepresenteerd door De Snaat en Johan vàn Ondezieë, ene hobbychef die destijds veel leerde van wijlen Rik Coëme, een topkerel en een topchef die ons altijd zal bijblijven. Deze week . Vispènneke be Kàbbeldzjaa (ofzoe). Loot et oech smoake.

Wa ùb’ich noeëdig

  • 1 dikke pour, et wit allieën
  • 150 gràmme poeëte
  • 4 pèèpdzjùinkes
  • 450 gràmme kàbbeldzjaa (of en meingelieng vàn àànder sorte steivige vis)
  • 125 gràmme grèèze gèrnoate (ùbbe et mieëste smoak, èn zèn vàn èè on de zieë)
  • 50 gràmme gemoale kees (bevuirbieëlt Èmmentaler)
  • 150 ml druuge witte wèèn ( …  èn némpt góeje !!)
  • 250 ml zoon ver te kouke
  • Bouter
  • P&Z  (peeper & zààt)

Wèè moak ich et

  • Verwèrremt oere-n ouve vuir op 180 groode.

 

  • Snèèt de pour, de poeëte èn pèèpdzjaan in smoal reingskes
  • Zit ene-n diepe pòt be ewa bouter op ‘t vúr.
  • Doet de poeëte drin èn rúrt intigge menute.
  • Doet naa de pour èn de pèèpdzjaan tebèè
  • Goet rúre zoe ‘n 4 à 5 menute
  • P & Z druiver (peeper & zààt) 
  • Naa moug dzje de wèèn èn de zoon d’rin giete
  • Goet rúre èn op e klei vurke loote-n inprùttele.
  • Dzje kóent och de saas indikke be ewa maïzeina, tapijoukapóejer of rèèspóejer
  • Ieëst ens prúve èn as da móet, nog ewa p&z debèè doen
  • Snèèt naa de kàbbeldzjaa in dikke blokke èn lèg se in en ingevitte ouveschòòl
  • Giet de saas d’ruiver èn
  • Verdeilt de gèrnoate uiver de schoutel èn strout doo naa de gemoale kees uiver.
  • Zit de visschoutel naa zoe’n 15 menuten in den-n ouve.      

 

Gerieët !