Truineer Nieuws melden?

Verse kracht(en) op komst bij STVV

Eén vogel maakt de lente niet. Voorzitter David Meekers stelde bij ons al versterking in het vooruitzicht. Vandaag hoorden we vanuit Japanse hoek dat ze daadwerkelijk meedenken met de trainer. Die heeft intussen trouwens al aangegeven dat een kwaliteitsinjectie nodig is en dat hij op de eerste plaats een nummer 10 wil.

© STTV

Een nummer tien….. Laat dat nu zijn waar ze bij STVV al sedert het vertrek van Bezus op wachten, een positie waar trouwens ook Marc Brys op aandrong. Tevergeefs trouwens. Maar nu is de nood hoog, natuurlijk. En zitten ook de bazen van DMM met een ei.

Maes pakt intussen enigszins verrassend uit met Facundo Colidio op de ’tien’. Omdat hij geen andere keus heeft, liet hij al uitschijnen. Niet dat die gast geen potentieel heeft, maar het is niet het profiel dat Maes op die positie wil. Het profiel dat Maes wil is eentje met ervaring, iemand die de lijnen kan uitzetten, die ook de anderen kan meetrekken en het team naar een hoger niveau kan tillen. Ze lopen niet dik natuurlijk, maar Maes zou Maes niet zijn als hij geen naam in gedachten had. Wie dat is of wordt, zal nog moeten blijken. Maar er zal meer nodig zijn dan alleen maar een nummer 10, zo hebben we begrepen. Maes heeft intussen een inventaris gemaakt, weet wat er mankeert, en heeft dat intussen voor een stuk al op tafel gelegd.

Andere jaren zou het kort dag zijn geweest. Nu kan volgens Maes nog alles worden rechtgezet en zijn versterkingen zeker opportuun. Want er wachten na de winterstop minstens nog 15 matchen. In dat opzicht wordt de maand januari met zes matchen en mogelijk nog een inhaalmatch tegen Beerschot zeer bepalend. Laat die versterking dus maar snel komen, zouden wij adviseren.