Truineer Nieuws melden?

Stad Sint-Truiden en bpost installeren op twee plaatsen pakjesautomaten

De stad Sint-Truiden en bpost installeren op twee locaties in het centrum, het Europaplein en het stadskantoor, pakjesautomaten met 70 lockers. Dankzij de pakjesautomaten hebben onze burgers de mogelijkheid de klok rond pakjes op te halen én te versturen. Ook voor de handelaars bieden deze automaten heel wat voordelen. Zij kunnen bestellingen sneller beschikbaar maken voor én na de reguliere openingsuren.

© Stad Sint-Truiden

In deze Corona-tijden blijkt het belang van e-commerce. 3800online.be is dé centrale website met een webshop voor lokale Truiense handelaars. Zij promoten hier non stop hun aanbod. Daarnaast stijgt de vraag om bestellingen snel en op verschillende momenten af te halen. Daarom start de stad Sint-Truiden samen met bpost een pilootproject “vandaag besteld, vandaag in huis”.

“Een belangrijk onderdeel van de overeenkomst tussen bpost en de stad Sint-Truiden is dat lokale handelaars samen aan het project meewerken. Zo wordt er nieuwe software ontwikkeld waarmee Truiense handelaars rechtstreeks toegang krijgen tot de automaat. Van zodra de bestelling klaar ligt voor afhaling ontvangt de eindklant een unieke toegangscode. Een mooi verhaal van innovatie en ondersteuning van onze  lokale economie”, aldus schepen van Middenstand Jos Pierard.

“De twee locaties, het Europaplein en het stadskantoor, zijn gekozen omwille van hun bereikbaarheid en nabijheid. Zo kunnen truienaars van buiten het centrum gemakkelijk en vlot terecht aan de automaat van het Europaplein aan de rand van het centrum. De bewoners van het centrum zelf kunnen dan weer gemakkelijker met de fiets of te voet aan de automaat van het stadskantoor terecht, 24u per dag en 7 op 7”, voegt schepen van Lokale economie Jo François toe.

Het afhalen van pakjes is eenvoudig: je scant aan de automaat de QR-code die je ontvangt van zodra je pakje geleverd is en de locker met jouw zending opent. Naast het afhalen van pakjes is ook verzenden mogelijk. De automaten zijn vandaag in werking gesteld.

“Aanhuisleveringen zorgen voor meer verkeer, hinder en fijn stof in het stadscentrum. Het consolideren van pakjes in een pakjesautomaat zorgt voor minder deur-aan-deur leveringen en steeds een geslaagde aflevering bij de eerste poging, met als gevolg minder COuitstoot”, voegt burgemeester Veerle Heeren toe. “Het is belangrijk dat we oog hebben voor de levenskwaliteit van onze inwoners en tegelijkertijd onze lokale handelaars ondersteunen. Als slimme en innovatieve stad werken we graag samen met partners zoals bpost om mee vorm te geven aan ons verhaal.”