Truineer Nieuws melden?

Solidariteitsactie ‘Het warmste geschenk’

Nu de donkere wintermaanden van start gaan, kunnen we elkaars steun meer dan ooit gebruiken. Daarom zet de stad Sint-Truiden in samenwerking met sponsors Impermo, Callexcel en Globachem de solidariteitsactie ‘Het warmste geschenk’ op poten.

Door de coronacrisis hebben mensen die eerder al in moeilijke omstandigheden leefden het nu nog moeilijker. In Sint-Truiden zullen 843 mensen, waaronder gezinnen met kinderen en alleenstaanden, deze winter noodgedwongen aanschuiven bij de voedselbanken. De stad wil hen met deze actie ondersteunen en een hartverwarmende afhaalmaaltijd aanbieden in één van de lokale restaurants.

Warme maaltijd

“Sint-Truiden is een warme, solidaire en gastvrije stad. Het voorbije jaar is voor niemand gemakkelijk geweest. Met de actie ‘Het warmste geschenk’ willen we mensen die het moeilijk hebben een warme maaltijd aanbieden tijdens de eindejaarperiode. Iedereen kan vanaf nu één of meerdere kerstballen aan 5 euro per stuk kopen bij alle stadsdiensten en deelnemende handelaars. Met de opbrengst hiervan schenken we een lokale afhaalmaaltijd aan een kwetsbaar gezin. Op die manier kunnen ook zij genieten van een lekkere en gezellige (gezins)maaltijd”, zegt burgemeester Veerle Heeren.

“Ook de horeca van Sint-Truiden heeft het door de coronamaatregelen moeilijker dan ooit. Tijdens de lockdownperiode bieden velen onder hen afhaalmaaltijden aan om toch een basisinkomen te ontvangen. Dankzij deze actie zal de geschonken maaltijd ook hen ten goede komen,” vult schepen van Middenstand Jos Pierard aan.

Doe mee en win!

Vanaf 7 december kan je bij alle stadsdiensten en bij de vele deelnemende handelaars één of meerdere kerstballen kopen aan 5 euro per stuk. De kerstballen kan je deponeren in het glazen geschenk op de Grote Markt. Op die manier toon je niet alleen je solidariteit, je kan er ook een leuke prijs mee winnen. Drop je kerstbal in het glazen geschenk, maak een selfie en deel je foto met de #warmstegeschenk, #hetwarmstegeschenk of #sinttruidensolidair. De 10 winnaars winnen een Aan tafel-bon ter waarde van 50 euro én zo werkt jouw solidariteit aanstekelijk voor anderen!

Els Paesmans en Koen Quaghebeur, CEO-koppel van Globachem, Karin Van De Velde CEO van Callexcel en Ann Gijssens CEO van Impermo zijn niet alleen genomineerd door Trends voor de titel van ‘Trends Manager van het jaar 2020’, ze maken ook ‘Het Warmste Geschenk’ mogelijk met hun gulle gift. Wil je zelf ook een grotere gift doen? Stuur dan een mailtje naar warmstegeschenk@sint-truiden.be en wij bezorgen je een kerstballenpakket op maat.