Truineer Nieuws melden?

Sint dankt 3600 speurpieten voor hulp

De speurpietentocht, waarbij kinderen van 14 november tot en met 5 december Piet konden helpen zoeken naar de verloren verrassingen van de Sint, was een groot succes. Sinterklaas was erg verheugd om te horen dat maar liefst 3600 enthousiaste speurpieten op zoektocht gingen. “Heel erg bedankt voor al jullie hulp lieve kinderen! Door jullie zijn alle verrassingen die Piet verloren was terecht”, laat de Sint weten

De zak van Sinterklaas was gescheurd en Piet verloor alle verrassingen. Alleen lukte het hem nooit om alle verrassingen terug te vinden voor Sinterklaas ontdekte wat er aan de hand was. Piet riep dan ook alle kinderen in Sint-Truiden op om op speurpietentocht te gaan en mee te zoeken naar de verrassingen. Die oproep vond massaal gehoor.

“In naam van Sinterklaas mag ik alle speurpieten bedanken voor hun hulp. Zonder jullie was het nooit gelukt om alle verrassingen op tijd terug te vinden. Jullie hebben dat fantastisch gedaan! ”, zegt schepen van Jeugd Johan Mas.

“Maar liefst 3600 kinderen uit Sint-Truiden en omstreken trokken met hun gezinsbubbel op speurtocht om de raadsels op te lossen en zo de verrassingen te vinden. Ook heel wat klassen namen deel aan de speurpietentocht. Bedankt allemaal om Sint en Piet uit de nood te helpen!’, gaat schepen van evenementen Jos Pierard verder.

“Helaas konden we de Sint dit jaar niet persoonlijk ontvangen in onze stad. De speurpietentocht was echter een waardig alternatief. Het was een lust voor het oog om te zien hoe duizenden speurpietjes lachend, met hun speurpietmuts op het hoofd, door de straten van het stadscentrum liepen. Gelukkig zijn intussen alle verrassingen terecht en kan de Sint met een gerust hart opnieuw naar Spanje vertrekken”, besluit burgemeester Veerle Heeren.