Truineer Nieuws melden?

Simon gaf in Jan Breydel zijn mening over STVV

“Veel goede wil, maar niet goed genoeg”. Dat ene zinnetje vat de prestatie van STVV samen. Achteraf nam Simon Mignolet het woord namens Club Brugge. En toen de pers hem vroeg naar zijn mening over STVV, deed hij dat. Wij vatten het kort samen. “Individuele kwaliteiten zijn er zeker, maar ik zie een gebrek aan leiderschap en ervaring op het hoogste niveau.” Simon zit daarmee trouwens op dezelfde lijn van de meeste analisten en van ex-koryfee Lon Polleunis.

Stef van Winckel: “Ik kan mijn spelers geen gebrek aan inzet verwijten, maar we geraakten niet onder de druk uit omdat we te vaak te slordig speelden. We stonden wel goed, behalve dat ene moment dat we Okereke lieten lopen en daardoor die goal pakten. Daarna kregen we iets meer balbezit, hebben we gevochten en geknokt, maar brachten we alles samen offensief veel te weinig. Ik weet niet wat komt. Hebben we maandag een nieuwe coach? Of hebben we er geen? Ik heb daar geen zicht op. Maar ik zal klaar staan als ze me nodig hebben. Ik wil deze club helpen waar ik kan.”

Steve De Ridder zat na afloop meer dan ooit in zak en as. “We stonden goed, we liepen achter elke bal, en dan pakken we zo’n dom doelpunt en moeten we weer met lege handen naar huis. Zuur is dat, zeer zuur. Nu onze concurrenten onderin allemaal punten pakken, hebben wij dringend nood aan een reeksje. Wie ons verder zal coachen? We zien wel. Wij zullen ons moeten aanpassen, die coach zal in deze omstandigheden alleszins moeten zorgen voor een schokeffect.”