Truineer Nieuws melden?

Shamil Nikaev van Death Row maakt furore in VS

Truinaar Shamil Nikaev, lid van Death Row Sint-Truiden, maaktd zijn debuut op het allerhoogste niveau. In de VS won hij van Kemran Lachinov. Hij is het volledig aan het maken op het wereldtopniveau en heeft intussen ook een Amerikaans management.

© Death Row

Truinaar Shamil Nikaev, lid van Death Row Sint-Truiden, maakt zijn debuut op het allerhoogste niveau en blijft ongeslagen als prof MMA vechter.

Shamil Nikaev begon als kleine jongen van 10 jaar bij Death Row. Al heel bleek dat er in deze jongen een groot talent zat. Als 15-jarige vocht hij in Duitsland met succes reeds tegen kerels die 2 maal zo oud waren. Het duurde dan ook niet echt lang of hij was voor iedereen een geduchte tegenstander, gekend in België, Nederland en Duitsland. Hij bleef ongeslagen in de jeugd reeksen, nieuwelingen, amateurs en nu bij de profs. Met andere woorden, hij heeft nog nooit één partij verloren.

Bij zijn debuut bij de profs werd ook al snel duidelijk dat voor hem een buitenlands management het beste zou zijn. Als kleine belgische club zouden wij hem nooit zover gekregen hebben, want bij de top behoren is meer dan enkel goed vechten, connecties en lobbyen is een heel belangrijk onderdeel. Shamil heeft nu een Amerikaans management die hem onder haar hoede neemt.

Het is een lange weg geweest, maar eindelijk mag hij zich meten met de absolute wereldtop waar hij thuis hoort. Shamil vocht afgelopen week in de VS zijn debuut wedstrijd bij wereldorganisatie Bellator. Zijn tegenstander Kemran Lachinov is niet de minste en reeds een gevestigde waarde in deze organisatie. Na 3 ronden van 5 minuten won Shamil deze partij overduidelijk en liet zien over welke fighters spirit hij bezit, een fighters spirit opgebouwd bij Death Row Sint-Truiden.