Truineer Nieuws melden?

Ronde Tafel van Sint-Truiden organiseert champagne-verkoop voor VZW Bindkracht

De Ronde-Tafel Sint-Truiden staat in Haspengouw bekend om zijn fundraiser-events Young, Wild & Free (Bloesembar, Velm) en Champagne 4 Charity (Verivino, Sint-Truiden). Waar dat laatste event vorig jaar nog een som van 10.000 EUR mocht opbrengen, integraal geschonken aan VZW Bindkracht, zijn de omstandigheden dit jaar uiteraard helemaal anders. Corona betekent geen events, en geen events betekent geen fundraising. Maar de mannen van Sint-Truiden dachten hier toch anders over.

© Ronde Tafel

Stefan Vanden Eynde, voorzitter van de Ronde Tafel Sint-Truiden, spreekt: “Champagne 4 Charity @Home is simpelweg een champagne-verkoop met als doel om een aardige cent te verzamelen voor het goede doel. VZW Bindkracht heeft ons vorig jaar zodanig geraakt, dat wij hen opnieuw willen steunen. Corona heeft ervoor gezorgd dat hun nood aan schenkingen alleen maar groter is geworden. Zij zien hun kosten de hoogte inschieten. Ze doen er daar echt alles aan om hun inwoners met beperking de nodige zorg te verlenen. De VZW mag trouwens op geen enkele subsidie rekenen. Daarbij komt nog dat 4 van de 11 bewoners niet eens het zorgbudget verkrijgen waar ze eigenlijk recht op hebben. We willen VZW Bindkracht absoluut nogmaals een hart onder de riem steken. Zeker dit jaar. Het is voor mij als voorzitter, startende in het voorjaar 2020, ook geen eenvoudig jaar. We hebben vele opties en acties overwogen, want stilzitten zit niet in mijn aard. Ik hoop dat we met deze actie dus toch nog een mooie stempel kunnen drukken op mijn voorzittersjaar!”

Laure Kempeneers, eigenaar Verivino Sint-Truiden, voegt toe: “Ik ben uiteraard blij om hier mijn schouders mee onder te zetten. We hebben samen gezocht naar een exclusieve champagne en zijn uitgekomen bij Baudry Héritage – een 100% Pinot Noir. Ik heb een selectie van enkele kleinere champagne huizen gemaakt, waarna we een online tasting hebben georganiseerd met de mannen van de Ronde Tafel. Deze champagne kwam er als ultieme favoriet uit. Ik ben zeker dat de mensen een goed gevoel zullen hebben bij deze champagne. En ze steunen er een lokaal goed doel mee. Ideaal aperitief om gezellig van te genieten in jouw bubbel. Dit jaar zal anders zijn, maar met eens zoveel gezelligheid. Cheers!”

Heeft u interesse in deze actie? Neem dan contact op met iemand van de Ronde Tafel Sint-Truiden, of surf naar www.rt93.be. Flessen worden verkocht aan 25EUR per fles, en vanaf 6 flessen zijn er leuke extra’s voorzien. Zoals een inkomticket voor Champagne 4 Charity editie 2021. Want dan gaan we terug écht tezamen feesten.

Informatie en rechtstreekse steun voor VZW Bindkracht via www.vzwbindkracht.be.