Truineer Nieuws melden?

Rode lantaarn voor ‘arm’ STVV

Bewust geen foto van een Europese rode lantaarn, maar wel eentje van een Aziatische. Het Japanse bestuur, dat de afgelopen paar jaar pochte met de -volgens hen- beste resultaten sedert lang op Stayen, mag nu deze weinig benijdenswaardige prijs (voorlopig en hopelijk niet definitief) op de kast zetten. Een ronduit erbarmelijke tweede helft van onze Kanaries zette de deuren groot open voor een overwinning van de niet eens zo sterke Zebra’s.

Geen schokeffect dus na de aanstelling van Peter Maes. De tijd was ook kort, natuurlijk, amper vier dagen na zijn aanstelling. Maar toch. Buiten de wedstrijdopening en het laatste stukje van de tweede helft bleven de kanaries in hetzelfde bedje ziek als voorheen. Bijzonder slordig en traag voetbal, weinig kansen, nog minder efficiëntie. Niet dat Charleroi daar veel meer tegenover zette. Ook zij speelden een armtierig soort voetbal maar waren wel superefficiënt. Twee kansen, twee goals zeg maar. Genoeg om de onmondige kanaries de das om te doen. En meteen ook goed om de rode lantaarn over te dragen van Moeskroen in Wallonië naar STVV in Vlaanderen. Een twijfelachtige eer.