Truineer Nieuws melden?

Politie maakt jonge leerlingen wegwijs in veilig internetgebruik

De politie stapt naar de scholen toe om leerlingen te wijzen op de gevaren van internet. Deze keer deden ze dat in het vijfde leerjaar van Sint-Rita. De kinderen gingen alvast met een pak tips inzake veilig internetgebruik naar huis.

© politie sint-truiden
De leerlingen van het 5e leerjaar van basisschool Sint-Rita kregen een toelichting van onze politiediensten over veilig en verantwoord internetgebruik. Met de kerstvakantie (met coronamaatregelen) in aantocht is het internet zowat de enige plaats waar de jongeren hun vrienden kunnen zien. Het is belangrijk om te zorgen dat dat ook veilig kan gebeuren.
De politie wordt dan ook elk jaar uitgenodigd om deze les te geven, met als insteek de leerlingen meer bewust te laten omspringen met het internet.
Aangezien de politie deze periode niet fysiek in de klas kan komen, bracht ze – heel toepasselijk – een beetje internetwijsheid bij op een digitale manier. Er werd tijdens de les gesproken over het maken en delen van foto’s, cyberpesten, gevaren van contacten leggen met onbekenden, … .