Truineer Nieuws melden?

Peter Maes: “overal waar ik kwam, haalde ik de club uit een crisis”

Peter Maes is zonet op Stayen voorgesteld, geflankeerd door CEO Takayuki Tateishi en voorzitter David Meekers. De coach klonk enthousiast en leidt namiddag zijn eerste training. “Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging”, zei ie. “Bij haast al mijn clubs arriveerde ik in crisissituaties en geraakten we eruit. Dat moet hier ook lukken.”

© Kevin Vanhees

Maes vertelde ook hoe hij tewerk zal gaan. “Tot eind december zal de nadruk liggen op de evaluatie van de spelers die voor handen zijn. Dat wordt belangrijk met het oog op de maand januari die heel bepalend zou worden. Er zijn in dat verband trouwens ook afspraken gemaakt inzake eventuele versterkingen.” Maes wil vooral passie en enthousiasme zien, op en naast het veld. “Overal waar ik coachte, arriveerde ik in crisissituaties en kreeg ik spelers en supporters op één lijn, voluit achter de ploeg. Overal lukte het. Ik zie niet in waarom het hier niet zou lukken.” Maes beseft echter dat er dan wel resultaten moeten komen. “Tot nu zat het inzake resultaat tegen, vaak was het wel nipt. Je kan dan zeggen dat de bal niet in je voordeel rolt. Maar geluk dwing je af. Kijk maar naar Racing Genk. Daar rolde de bal eerst ook niet. Maar nu zijn er met een nieuwe coach en een nieuwe aanpak wel die resultaten. Het kan dus.”

De namen van de nieuwe T2 en T3 zijn nog niet bekend. “Die namen zitten er aan te komen. Maar voor de eerste match tegen Charleroi zal ik rekenen op de mensen die ook de match tegen Club Brugge voorbereidden. Die kennen het team goed genoeg”, aldus nog Maes.