Truineer Nieuws melden?

Peter Maes: “laat kerstgeschenk voor de supporters”

STVV won -ondanks ruim een half uur in ondertal- verdiend bij Standard. Opmerkelijk was dat Peter Maes de overwinning achteraf opdroeg aan de supporters. “Een laat kerstgeschenk”, noemde hij de nieuwe driepunter.

Peter Maes heeft STVV weer op de rails gekregen. De kanaries presenteren zich onder hem opnieuw als een blok met een stevige organisatie en aartsgevaarlijk als ze er uitkomen. Sommige spelers tonen zich plots ook onder een andere gedaante. Denken we maar aan Suzuki. En achteraan demonstreren Teixeira en Garcia dat ze daar ook onder Muscat altijd hadden moeten staan.

Goed. Na 96 minuten Sclessin stond de 1-2 op het bord. Een overwinning die Maes opdroeg aan de supporters. “Was fijn geweest als ze hier hadden kunnen zijn”, aldus Maes. “Maar ik geef hen met veel genoegen dit laat kerstgeschenk. Ik weet zeker dat velen die in hun hart blij zullen zijn en dit cadeau in dank aanvaarden. Ik kijk al uit naar de dag dat ik ook weer op hen beroep kan doen.”