Truineer Nieuws melden?

Peter Maes: “anders dan bij Genk destijds, schoonschip maken niet nodig”

Peter Maes gaf vandaag zijn eerste persconferentie op Stayen in aanloop naar een match. Die tegen Charleroi. Er wachten voor nieuwjaar trouwens nog een paar belangrijke opdrachten. “Ik noem geen puntentotaal. Maar het doel is dat we met een rustiger gevoel de winterstop kunnen in gaan”, aldus de coach.

© Truineer

Enkele uitspraken op een rijtje

-Hectische week toch. Omdat er plots veel op je afkomt. Tot vorige week had ik stress omdat ik geen werk had, nu heb ik een ander soort stress. Maar veel liever deze situatie dan die van voorheen, natuurlijk.

-Ik heb intussen al een heel duidelijk beeld van de selectie en weet wat erin zit. Dit maakt dat ik goed weet hoe we nu best spelen, alleszins al naar zaterdag toe.

-Ik heb er alle vertrouwen in dat ik inspraak zal krijgen in versterkingen. Dat krijg je rouwens niet, dat moet je zelf forceren door de bazen te overtuigen. En ik weet dat ik dat kan. Maakt ook niet uit van welke kant die versterkingen komen, als ze maar het juiste profiel hebben en een meerwaarde betekenen voor het team.

-Waar Brys voor stond is duidelijk, zeker wat manier en regime van werken betreft. In het geval van Muscat was dat minder duidelijk. Data, fysieke aspect e.d. zijn dingen waar we nog aan werken.

-In Genk destijds moest ik eerst schoonschip maken in de kleedkamer. Dat is hier niet nodig, want er zijn geen negatieve elementen en de sfeer in de kleedkamer is uitstekend.

-Wie erbij wil zijn en zal willen blijven, zal zich keihard moeten tonen. Iemand als Colidio heeft dat bijvoorbeeld goed begrepen, een profiel is dat wat we zeker kunnen gebruiken.

-Veel veranderen tegen Charleroi ga ik zeker niet doen. Daar was de tijd niet voor. Alles omgooien in dat kort tijdsbestek zou trouwens dom zijn. Maar ik heb wel een idee naar veldbezetting toe.

-De eerste keer dat ik moet coachen zonder supporters in de tribunes. Dat is een nieuw gegeven voor mij. Ik hou van beleving en ook van het bespelen van het publiek, zeker als het op het veld dreigt stil te vallen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staand, , met de tekst R.C.S.C. STVV GK: SCHMIDT VANMARSENILLE DF: GARCIA/ CACACE BUATU CAUFRIEZ TEIXEIRA SANKHON BOETS MF COLOMBATTO /ASAMOAH ΚΟΝΑΤΕ/ DE RIDDER FW: SUZUKI /BALONGO COLIDIO NAZON NAKAMURA FILIPPOV SQUAD SELECTION PM STVV

FOTO STVV