Truineer Nieuws melden?

Oppassen met gemiste nummers uit het buitenland

De politie waarschuwt ons voor zogenaamde Wangiri fraude. Dat is een soort telefoonfraude die gekoppeld is aan een gemiste oproep van een buitenlands nummer, vooral uit Syrië. Gelieve alert te blijven.

Gemiste oproep van een buitenlands nummer?
Opgepast voor Wangiri Fraude
Wangiri is een vorm van telefoonfraude. Je telefoon rinkelt één keer, waarna de oproep wordt afgebroken. Het gaat om een oproep van een buitenlands nummer. Als je dat nummer terugbelt, word je verbonden met een duur betaalnummer en kan je veel geld kwijtspelen. Het kan ook gaan om een sms’je met de vraag om terug bellen. Safeonweb.be ontvangt steeds meer meldingen van slachtoffers die door een onbekend, buitenlands nummer werden gebeld, met name door nummers uit Syrië.