Truineer Nieuws melden?

Muscat buiten, Hollerbach binnen

De nederlaag in en tegen Moeskroen is coach Kevin Muscat fataal geworden. De Japanners hebben hem bedankt voor bewezen diensten. Intussen geraakte ook al bekend dat de Duitser Bern Hollerbach zijn opvolger zou worden. En laat die man juist een verleden hebben bij Moeskroen.

Dat Muscat zou vliegen als er niet werd gewonnen in Moeskroen, stond in de sterren geschreven. David Meekers had ons voor de match tegen OHL al toevertrouwd dat een 7 op 9 tegen OHL, Waasland-Beveren en Moeskroen een must was en dat elk punt minder zwaar zou doorwegen….. Het werd 2 op 9. En dus, dus vloog Muscat. Moet de man met alle zonden Israëls overladen worden? Neen toch. Maar dat gaat nu eenmaal zo in het voetbal als resultaten achterwege blijven. De echte verantwoordelijkheid ligt echter bij de Japanse bazen die andermaal niet klaar waren met hun huiswerk toen het seizoen begon. De zo nodige versterkingen op een aantal cruciale plaatsen bleven trouwens achter. En zijn er nog altijd niet…..

Opvallend was wel nog dat kapitein Steve De Ridder het na Moeskroen nog opnam voor zijn coach. “Ik hoop dat het bestuur geen overhaaste beslissingen neemt”, zei die nog. “Je hebt toch ook gezien hoe dominant we speelden. De trainer kan ze er niet zelf binnen sjotten. Neen, laat ons dit samen oplossen.” Naar De Ridder hebben de Japanners dus niet geluisterd.