Truineer Nieuws melden?

Meesterzet van Maes bepalend

STVV won bij Zulte Waregem op inzet en dankzij een meesterzet van Maes. De vervanging van Sankhon door Garcia, vroeg in de eerste helft, en het opschuiven van Caufriez naar rechts, zorgde voor meer stabiliteit en diepgang. Het was dan ook geen toeval dat Max Caufriez zich ontpopte tot man van de match.

Goed voetbal? Neen dat zagen we niet aan de Gaverbeek. Noch van de thuisploeg, noch van de bezoekers. Maar na een wankelend begin en de vervanging van Sankhon, die nog maar een keer dom geel pakte, oogde STVV plots een pak stabieler. “Goed voetbal? Hoeft nu even niet”, opende Maes. “Met vrij en vrank aanvallend voetbal, kopen wij even niks.  Tegen Charleroi speelden we beter, maar we bleven met lege handen achter. Die organisatie moet eerst op punt staan. En in onze situatie tellen nu enkel de drie punten. Die hebben we op zak. Daar kunnen we verder iets meer. Maar tot nader order staan we nog nergens.” Maes zag ook nog steeds een gebrek aan matchdiscipline en fysieke paraatheid, een erfenis uit het verleden. “Iedereen moet er elke minuut alles aan doen en doen wat hem is opgedragen. Dat mis ik nog altijd. En ook zag je dat we het na het uur zelfs tegen tien nog moeilijk kregen. Dat heeft te maken met fysiek, met loopvermogen. Op beide vlakken is nog veel werk aan de winkel. Maar hoe dan ook. Vandaag telt alleen die overwinning. Die is goed voor het vertrouwen.”