Truineer Nieuws melden?

Medpoint Sint-Truiden verdubbelt: Co-working voor medische beroepen blijkt een succesformule

Nog geen twee jaar na de opening van haar hippe co-working centrum voor medische beroepen verdubbelt Medpoint Sint-Truiden haar capaciteit. Het succes bewijst dat multidisciplinaire samenwerking tussen medici loont en dat er, nu meer dan ooit, nood is om onze medische beroepen te ontzorgen van hun niet-medische verplichtingen.

© Medpoint

Extra capaciteit
Afgelopen week verdubbelde het centrum in Sint-Truiden haar capaciteit tot 12 kabinetten. “We zaten al enige tijd tegen onze limiet”, zegt Dr. Karel Anseeuw, huisarts en één van de trekkers achter het concept. Naast de huisartsen, kinesist, orthopedist, esthetisch arts, medisch pedicure, lifecoach en verschillende
verpleegkundigen doen nu ook een diëtiste, een psychologisch consulente en een audiologe hun intrede in het centrum. “Naast een intensieve samenwerking onderling werken we natuurlijk ook nauw samen met de collega’s buiten het centrum”, zegt Dr. Anseeuw. “We zetten volop in op betere zorg door lussen
op te zetten tussen medici en zo het zorgtraject van de patiënt zo kort en efficiënt mogelijk te maken.”

Multidisciplinair netwerk
Het centrum in Sint-Truiden was het eerste co-working centrum, maar ondertussen sloten er zich al verschillende praktijken aan bij Medpoint. “Medpoint wil in heel Vlaanderen medici verenigen en ontzorgen. Door alle niet-medische taken over te nemen kan de arts of paramedicus zich voor 100% focussen op zijn werk en het welzijn van zijn patiënt”, klinkt het. “Een win-win voor alle betrokken partijen.”

MEER INFO
dr. Karel Anseeuw, bestuurder – GSM 0477/67 81 03, karel@medpoint.be www.medpoint.be