Truineer Nieuws melden?

Maes hard voor zijn voorganger

“Geen loon naar werken”, vond Peter Maes na de match tegen Charleroi. “Wat niet wegnam dat hij negatieve punten zag. En die kon je eigenlijk allemaal terugbrengen naar de manier van werken onder Muscat.”

© Kevin Vanhees

Alweer een nederlaag voor STVV, maar eentje waar Peter Maes heel veel uit leerde, zo zei hij achteraf. “Dat onze manier van spelen na zestig minuten in duigen valt, doet me twijfelen aan de fysieke paraatheid van het team. Data moeten de komende dagen meer duidelijkheid brengen. Bovendien missen we ook kracht. Daarnaast is er in het  verleden te weinig getraind op circulatievoetbal, en vooral het in positie brengen van spitsen via goed circulatievoetbal. En daarnaast stelde ik bij mijn wissels vast dat die te weinig werkkracht, loopvermogen en zelfdiscipline brachten.”

Toch bleef Maes positief. “Dit blijven opbrengen en meer kwaliteit brengen…. Daar komt het op aan. De laatste plek is natuurlijk een opdoffer. Maar mits ernst en discipline gaan we zeker nog punten pakken. Daar ben ik niet bang voor.”