Truineer Nieuws melden?

Kunstenares Eva Lynen fleurt centrum op met kleurrijke raamillustraties.

Eerder dit jaar exposeerde de Evya Lynen al in Cultuurcentrum de Bogaard maar door de verstrengde maatregelen moest deze vervroegd sluiten. Cultuurcentrum de Bogaard, Shop & The City en AGOST sloegen daarom de handen in elkaar en vonden een manier om haar tentoonstelling op een originele manier verder te zetten. Dit gebeurt nu via raamillustraties in het centrum.

“Eva Lynen heeft een kleurrijke en positieve stijl. Haar vrolijk werk is echt wat we nodig hebben in deze donkere tijden,” zegt schepen van Cultuur Jurgen Reniers. “De raamtekeningen zijn een leuke manier om meer kunst in het straatbeeld te brengen én er op een veilige manier van te genieten.”

 

De raamtekeningen worden deze week verspreid en zijn nog ten minste tot 14 januari 2021 te bewonderen in de Stapelstraat nummer 22, 33, 49, 92 en 93. Ook Eva’s raamtekening aan de inkom van de Bogaard kan je nog steeds bezichtigen.

“Met dit project kunnen we op een veilige manier extra beleving voorzien in de winkelstraten. Naast de gezellige kerstverlichting en onze mooie kerstboom proberen we met deze raamexpositie maximale gezelligheid te creëren in de winkelstraten. Zo kunnen de bezoekers van de stad hun kerstinkopen koppelen aan een culturele ervaring,” vertelt schepen van vzw Trud’Or Jos Pierard. 

 

“Onze stad telt heel wat jonge en lokale kunstenaars. We willen mogelijkheden bieden om hun werk in de kijker zetten. Op deze originele manier geven we deze kunstenares de kans om haar werk op een coronaveilige manier te exposeren”, besluit burgemeester Veerle Heeren.